Krůtí maso s mangoldem a smetanou

    Počet porcí 4                                                                                     Doba přípravy 30 minut          

Suroviny:

  • 1 velký mangold
  • 500 g krůtího masa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1/4 l smetany 10%
  • 1/2 lžíce hladké mouky  
  • sůl, pepř     
Postup:

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vložíme na velkou pánev, trochu podlijeme vodou a na mírné teplotě dusíme, zatímco krájíme maso.
  2. Maso nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do pánve. Osolíme a opepříme. Dusíme, dokud maso není téměř měkké.       
  3. Mangold nakrájíme na proužky a přidáme k masu. Dusíme, nepodléváme. Když mangold zmenší svůj objem zhruba na třetinu přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Směs redukujeme, až bude tak hustá, aby držela na těstovinách, s kterými jídlo servírujeme.