Počet porcí 4 Doba přípravy 30 minut
Suroviny:
- 1 velký mangold
- 500 g krůtího masa
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1/4 l smetany 10%
- 1/2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř
- Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme. Vložíme na velkou pánev, trochu podlijeme vodou a na mírné teplotě dusíme, zatímco krájíme maso.
- Maso nakrájíme na tenké nudličky a přidáme do pánve. Osolíme a opepříme. Dusíme, dokud maso není téměř měkké.
- Mangold nakrájíme na proužky a přidáme k masu. Dusíme, nepodléváme. Když mangold zmenší svůj objem zhruba na třetinu přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku. Směs redukujeme, až bude tak hustá, aby držela na těstovinách, s kterými jídlo servírujeme.