Počet porcí 3 Doba přípravy 45 minut
Suroviny:
- 0,5 kg brambor
- 1 hrnek horkého nízkotučného mléka
- 0,5 kg mrkve
- 6 lžic sterilované kukuřice ve slaném nálevu
- Bazalka na ozdobení
- sůl
Postup:
- Brambory oloupeme a dáme vařit.
- Mrkev očistíme, nakrájíme na proužky a uvaříme ve slané vodě.
- Z uvařených brambor slijeme všechnu vodu. Ručním šlehačem šleháme nejprve na sucho, pak postupně po malých dávkách přiléváme horké mléko, přidáme sůl. Šleháme tak dlouho, až je kaše hedvábní, bez hrudek a nadýchaná.
- Servírujeme kaši do středu talíře. Každou porci posypeme sterilovanou kukuřicí, přidáme uvařenou mrkev a ozdobíme bazalkou.