Krůtí kari omáčka s čerstvým zázvorem a kurkumou

 počet porcí 4                                                                            Doba přípravy 45 minut

Suroviny:

  • 3/4 kg krůtího masa ze stehen bez kosti a kůže
  • 1 větší cibule
  • asi 5 cm kousek čerstvého zázvoru
  • asi 5 cm kousek čerstvé kurkumy
  • 5 stroužků česneku
  • hrst čerstvých lístků vietnamského koriandru
  • 3 lžičky kari koření
  • 250 ml 10% smetany
  • sůl
  • vývar na podlévání
  • na ozdobení hrst lístků thajské bazalky
Postup:
  1. Cibuli a maso nakrájíme na drobno a dáme dusit do hrnce.
  2. Zázvor, kurkumu a česnek rozdrtíme v hmoždíři a koriandrové lístky nasekáme na drobno. Přidáme k masu. Ochutíme kari kořením, osolíme a dusíme.
  3. Když je maso téměř měkké, přidáme smetanu a redukujeme, aby se směs zahustila.
  4. Servírujeme s těstovinami nebo s pečeným bramborem a navrch ozdobíme lístky thajské bazalky.