5 porcí Doba přípravy 45 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
826 KJ |
Bílkoviny |
5,4, g |
Sacharidy |
40,1 |
Tuky |
5,1 g |
Vláknina |
2,8 g |
Suroviny
·
1 kg brambor
·
300 ml 1,5 % mléka
·
Sůl
Postup
·
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kousky a v osolené
vodě uvaříme.
·
Z brambor slijeme všechnu vodu. Ručním šlehačem
šleháme a postupně po částech přidáváme horké mléko, až získáme hladkou
bramborovou kaši. V případě potřeby během šlehání přisolíme.
·
Servírujeme jako přílohu. Pro ty, kteří mají
kaši rádi, může být podávána i jako samostatné jídlo bez masa, pouze se
zeleninou. Výborná je se sterilovanou kukuřicí, vařenou mrkví nebo ochucená
mungo klíčky, bazalkou apod.
Poznámka