Kachní prsa s pečenou dýní a švestkovou omáčkou

1 porce                                                                                 Doba přípravy 1 hodina

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

2 735 KJ

Bílkoviny

38 g

Sacharidy

66 g

Tuky

27 g

Vláknina

7 g

 

Suroviny

·        1 ks kachní prsa s kůží

·        0,5 švestkového kompotu bez pecek

·        250 g dýně

·        Šťáva z 0,5 citronu

·        Cukr na dochucení švestkové omáčky

·        Sůl

·        Pepř

·        0,5 lžičky olivového oleje

Postup

·        Dýni očistíme, nakrájíme, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Na pečícím papíře pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 35 minut.

·        Švestkový kompot osolíme, opepříme a přidáme citrónovou šťávu. V kastrůlku redukujeme, až se švestky rozvaří a zhoustnou. Ke konci dochutíme podle potřeby cukrem.

·        Kůži na mase nařízneme ostrým nožem do mřížky. Osolíme a opepříme. Na nepřilnavé pánvi z obou stran zprudka zatáhneme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a dopékáme zhruba 15 – 20 minut. Doba pečení je závislá na velikosti masa. Maso by mělo být uvnitř lehce růžové a šťavnaté.