1 porce Doba přípravy 1 hodina
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
2 735 KJ |
Bílkoviny |
38 g |
Sacharidy |
66 g |
Tuky |
27 g |
Vláknina |
7 g |
Suroviny
·
1 ks kachní prsa s kůží
·
0,5 švestkového kompotu bez pecek
·
250 g dýně
·
Šťáva z 0,5 citronu
·
Cukr na dochucení švestkové omáčky
·
Sůl
·
Pepř
·
0,5 lžičky olivového oleje
Postup
·
Dýni očistíme, nakrájíme, osolíme, opepříme,
zakápneme olivovým olejem a promícháme. Na pečícím papíře pečeme v troubě vyhřáté
na 180 °C 35 minut.
·
Švestkový kompot osolíme, opepříme a přidáme
citrónovou šťávu. V kastrůlku redukujeme, až se švestky rozvaří a zhoustnou.
Ke konci dochutíme podle potřeby cukrem.
·
Kůži na mase nařízneme ostrým nožem do mřížky. Osolíme
a opepříme. Na nepřilnavé pánvi z obou stran zprudka zatáhneme. Vložíme do
trouby vyhřáté na 180 °C a dopékáme zhruba 15 – 20 minut. Doba pečení je závislá
na velikosti masa. Maso by mělo být uvnitř lehce růžové a šťavnaté.