Polévka z vepřového vývaru s pošírovanou panenkou

 

2 porce                                                                                 Doba přípravy 30 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

989 KJ

Bílkoviny

14,4 g

Sacharidy

34,3 g

Tuky

4,3 g

Vláknina

4,5 g

 

Suroviny


·        250 ml vepřového vývaru bez tuku

·        40 g vepřové panenky

·        70 g vařených širokých nudlí

·        40 g mrkve

·        40 g petržele

·        40 g celeru

·        30 g cibule

·        5 g hladké mouky

·        30 ml mléka

·        0,5 lžičky nakrájené pažitky

·        Sůl

·        Pepř

·        Muškátový květ

·        Petrželka na ozdobu


Postup

·        Mrkev, celer, petržel a cibuli očistíme. Celer, petržel a cibuli nakrájíme na kousky, mrkev necháme v celku. Uvaříme ve vývaru do měkka.

·        Nudle uvaříme podle návodu.

·        Mrkev nakrájíme na kolečka a dáme stranou.

·        V trošce vody rozmícháme mouku, přidáme k polévce. Polévku ochutíme solí, muškátovým květem a rozmixujeme. Zjemníme mlékem, přidáme pažitku a povaříme.

·        Vepřovou panenku nakrájíme na velmi tenké plátky. V malém kastrůlku přivedeme k varu osolenou vodu a do vroucí vody dáme panenku. Počkáme zhruba 2 minuty, až zbělá. Nesmí se vařit.

·        Do středu talíře navrstvíme nudle, kolem nalijeme polévku, přidáme panenku a ozdobíme na kolečka nakrájenou mrkví, čerstvou petrželkou a mletým pepřem.