Sekaný červený mangold jako špenát

 Počet porcí 4                                                                        Doba přípravy 45 minut

Nutriční hodnoty v 1 porci

Energetická hodnota

532 KJ

Bílkoviny

6 g

Sacharidy

14,5 g

Tuky

4,9 g

Vláknina

4 g

 

Suroviny


·        800 g červeného mangoldu

·        1 cibule

·        5 velkých stroužků česneku

·        Cca 100 ml nízkotučného mléka

·        100 ml 16 % krémové smetany

·        Sůl


Postup

·        Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Vložíme do hrnce, mírně podlijeme vodou a dusíme, než si připravíme mangold.

·        Mangold pečlivě omyjeme a nasekáme nadrobno i s řapíky. Přidáme do hrnce a dusíme, dokud není mangold měkký. Kontrolujeme hlavně řapíky, ty jsou tvrdší. Podle potřeby podléváme malým množstvím vody, aby se mangold nepřipaloval.

·        V mléce rozmícháme mouku, přidáme k mangoldu a společně ještě povaříme.

·        Nakonec zjemníme smetanou a osolíme. Když je směs moc řídká, redukujeme, dokud nedosáhneme požadované hustoty.