5 porcí Doba
přípravy 45 minut
Nutriční hodnoty v 1 porci
Energetická
hodnota |
1 226 kj |
Bílkoviny |
16,8 g |
Sacharidy |
19,6 g |
Tuky |
15,2 g |
Vláknina |
2,4 g |
Suroviny
·
400 g hlávkové kapusty
·
400 g mletého vepřového masa
·
2 vejce
·
1 rohlík
·
55 ml mléka
·
130 g cibule
·
15 g česneku
·
Sůl
·
Pepř
·
Kukuřičné lupínky na obalení
Postup
·
Kapustu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky a
dáme vařit do osolené vody.
·
Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do
mléka. Prohněteme, abychom neměli v karbanátcích celé kousky rohlíku.
Přidáme 2 vejce a maso.
·
Uvařenou kapustu scedíme, necháme dobře okapat a
nameleme nebo rozdrtíme v mixéru. Výsledná hmota by neměla být úplně
kašovitá. Přidáme k masu.
·
Ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme.
Tvarujeme malé karbanátky a obalujeme v rozdrcených kukuřičných lupíncích.
·
Pečeme v troubě na pečícím papíru při
teplotě 220 °C zhruba 10 minut, až lupínky na povrchu zezlátnou.
Poznámka
Na karbanátky můžeme použít i kuřecí, jehněčí, krůtí, hovězí
nebo míchané maso. Záleží na tom, o máme rádi.