Paella

 

Suroviny

·       450 g kuřecích stehenních řízků

·       140 g rybích filetů (měla jsem okouníka mořského)

·       180 g kulatozrnné rýže

·       85 g cibule

·       10 g česneku

·       170 g žluté, zelené nebo červené papriky

·       60 g pórku

·       100 g rajčat

·       40 ml rybí omáčky chin su

·       ½ lžičky mletou papriky

·       Sůl

·       Hrst čerstvého koriandru

Postup

1.    Maso nakrájíme na kousky a v pánvi bez použití tuku prudce zatáhneme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme cca 3-4 minuty.

2.    Přidáme na drobno nasekaný česnek a na proužky nakrájenou papriku. Zase restujeme cca 3-4 minuty.

3.    Přisypeme rýži, podlijeme vodou a rybí omáčkou. Okořeníme mletou paprikou a osolíme.  Promícháme. Na povrch naskládáme rybí filety, na kolečka nakrájená rajčata a pórek. Přivedeme k varu, ubereme teplotu a necháme vařit, až rýže změkne a tekutina se vyvaří.

4.    Nakonec navrch ozdobíme a dochutíme nasekaným koriandrem.