Jehněčí polévka

 

Suroviny

·       Výpek z pekáče, ve kterém jsme pekli jehněčí maso

·       1 lžíce hladké mouky

·       1 dcl nízkotučného mléka

·       3 lžíce hrášku (čerstvý, sterilovaný nebo mražený)

·       Pažitka a petrželová nať

·       Sůl, pepř

Postup

1.    Z vychladlého výpeku odstraníme všechen ztuhlý tuk z povrchu.

2.    Výpek naředíme vodou a přidáme mouku.

3.    Polévku rozmixujeme, dáme na sporák a povaříme. Přidáme mléko a necháme ještě jednou přejít varem.

4.    Zkontrolujeme konzistenci a chuť polévky. Když je hustá a silná, naředíme, když je moc jemná dochutíme solí a pepřem. Vždycky je lepší udělat polévky menší množství a hustější, a v případě potřeby přidat mléko nebo vodu než naopak. Když uděláme polévky moc, nebude cítit typická chuť po jehněčím mase a česneku.

5.    Nakonec do polévky přidáme hrášek a pažitku.

6.    Servírujeme ozdobenou petrželovou natí