Krůtí rizoto

 

Suroviny

·       250 g krůtího masa bez kosti a kůže

·       170 g kulatozrnné rýže

·       Vývar

·       Sůl, sladká mletá paprika

·       Sýr na strouhání na dochucení při servírování (parmezán, gouda, eidam) podle chuti

·       Zelenina na ozdobení (salát, okurka, paprika, pórek, bylinky apod.)

Postup

1.    Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, okořeníme, mírně podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka. Během vaření podléváme vývarem podle potřeby.

2.    Přidáme rýži, kterou jsme si odměřili v hrnku. Podlijeme vývarem v poměru 1 díl rýže a 2 díly vývaru. Ve chvíli, kdy je rýže asi ze 3/4 hotová, zkontrolujeme, jestli je rizoto dost slané. V případě potřeby dosolíme a promícháme.

3.    Na mírné teplotě dusíme, až se všechen vývar vsákne a rýže je měkká.

4.    Servírujeme s čerstvou zeleninou a se sýrem.