Smetanová rybí polévka

 Suroviny

·       160 g rybího masa (filety)

·       200 g loupaných krevet

·       160 g mrkve

·       160 g petržele

·       60 g pórku

·       200 g 12% smetany na vaření

·       Rybí omáčka

·       Muškátový oříšek

·       Sůl

·       Pepř

Postup

1.    Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme vařit. Po cca 5 minutách přidáme rybí filety.

2.    Když je maso a zelenina téměř měkká, zalijeme smetanou a přidáme pórek, nakrájený na nudličky. Společně vaříme dalších cca 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a rybí omáčkou.

3.    Nakonec přidáme krevety, které už bývají předvařené, tak je stačí jen nechat přejít varem, aby neztvrdly.