Polévka s drožďovými noky a pečeným kuřetem

 Suroviny

·       1 kostka droždí

·       200 g pečených kuřecích prsou

·       1 vejce

·       200 ml nízkotučného mléka

·       6 – 7 lžic hladké mouky

·       1 mrkev

·       1 cibule

·       10 cm pórku

·       Sůl

·       Pepř

·       Kuřecí vývar

·       Petrželová nať

Postup

1.    Mrkev a cibuli nakrájíme na velmi malé kousky nebo nastrouháme a dáme vařit do cca 1 litru kuřecího vývaru.

2.    Droždí rozdrobíme do malého kastrůlku, přidáme 2 lžíce mléka a za stálého míchání zahříváme, až vznikne hladká hmota. Necháme vychladnout.

3.    K droždí přidáme celé vejce a cca 3 – 4 lžíce hladké mouky, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto takové konzistence, aby neteklo, ale šlo dobře protlačit přes haluškovač.

4.    V mléce rozmícháme zbylou mouku a zahustíme tím polévku. Do polévky přidáme na jemno nakrájený pórek a přes haluškovač protlačíme do vroucí polévky noky. Přidáme nakrájené maso. Necháme povařit asi 3 minuty. V případě potřeby dochutíme solí, pepřem a pokud je polévka moc hustá, přidáme vývar. Ozdobíme petrželovou natí.