Suroviny
· 750 g mletého masa (vepřové + hovězí
mix.)
· 100 g cibule
· 100 g červené papriky
· 200 g čerstvých žampionů
· 50 g pórku
· 80 g strouhanky
· 100 ml mléka
· 10 g másla
· 7 vajec
· Sůl
· Pepř
Postup
1. Zeleninu a houby nakrájíme na velmi
drobné kousky. Na pánvi k zelenině přidáme máslo a trochu vody a dusíme,
až je zelenina měkká.
2. V míse namočíme strouhanku do
mléka. Přidáme maso, udušenou zeleninu, 2 celá vejce a 1 žloutek. Bílek si
necháme na potření sekané. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
3. Zbylá 4 vejce uvaříme natvrdo.
4. Ze směsi vytvarujeme placku, na
kterou položíme uvařená vejce a pomocí potravinářské fólie vytvarujeme šišku.
5. Šišku potřeme rozšlehaným bílkem a
pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sekaná nezezlátne. Servírujeme s bramborem
nebo bramborovou kaší.