Sekaná s vajíčkem

 Suroviny

·       750 g mletého masa (vepřové + hovězí mix.)

·       100 g cibule

·       100 g červené papriky

·       200 g čerstvých žampionů

·       50 g pórku

·       80 g strouhanky

·       100 ml mléka

·       10 g másla

·       7 vajec

·       Sůl

·       Pepř

 

Postup

1.    Zeleninu a houby nakrájíme na velmi drobné kousky. Na pánvi k zelenině přidáme máslo a trochu vody a dusíme, až je zelenina měkká.

2.    V míse namočíme strouhanku do mléka. Přidáme maso, udušenou zeleninu, 2 celá vejce a 1 žloutek. Bílek si necháme na potření sekané. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3.    Zbylá 4 vejce uvaříme natvrdo.

4.    Ze směsi vytvarujeme placku, na kterou položíme uvařená vejce a pomocí potravinářské fólie vytvarujeme šišku.

5.    Šišku potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud sekaná nezezlátne. Servírujeme s bramborem nebo bramborovou kaší.