Vepřový paprikáš PH

 Suroviny

·       500 g vepřové kýty nebo plece

·       2 velké červené, zelené nebo žluté papriky

·       1 lžička mleté papriky

·       2 lžíce zakysané smetany

·       1 dcl mléka

·       1 lžíce hladké mouky

·       Čerstvá nebo sušená petrželová nať

·       Čerstvý nebo sušený kopr

·       Sůl

·       Pepř

Postup

1.    Maso osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme na proužky nakrájenou čerstvou papriku, podlijeme cca 2 dcl vody a v pomalém hrnci vaříme, až je maso měkké.

2.    Maso uchováme na teple, vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studeném mléce a povaříme. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu, a ještě krátce povaříme.

3.    Maso nakrájíme na plátky a omáčku na talíři posypeme petrželkou a koprem. Jako příloha se hodí halušky.