Hovězí guláš PH

 Suroviny

·       1 kg hovězí kližky

·       2 velké cibule

·       1 malá hlavička česneku

·       1 l hovězího vývaru

·       2 lžíce hladké mouky

·       0,5 lžíce gulášové papriky

·       1 chilli paprička

·       Sůl, pepř. Kmín

Postup

1.      Maso nakrájíme na 8 stejně velkých kousků. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, koření a podlijeme vývarem.

2.      Pomalý hrnec zapneme na L a pomalíme, až je maso měkké. Záleží na mase, ale obvykle to bývá tak 10-12 hodin.

3.      Měkké maso vyndáme z hrnce, aby se nám při dokončování omáčky nerozpadlo.

4.      Hrnec přepneme do režimu dušení. Pokud náš hrnec tuto funkci nemá, přendáme omáčku do hrnce a pokračujeme na sporáku.

5.      V trošce studené vody rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Necháme povařit, vrátíme do hrnce maso, které prohřejeme a můžeme servírovat. Na talíř přidáme čerstvou papriku, rajčata, pórek a jarní cibulku. Jako přílohu volíme rýži, těstoviny, bulgur nebo chléb.