Hovězí žebra v medové marinádě PH

 Suroviny

·       1,5 kg hovězích žeber s kostí, nejlépe v celku

·       3 lžíce medu

·       5 stroužků prolisovaného česneku

·       Asi 5 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru

·       1 lžička mletého kmínu

·       1 lžička semínek koriandru

·       4 lžičky sójové omáčky

·       2 lžičky rybí omáčky

·       Sůl

Postup

1.      Všechny suroviny promícháme a vzniklou marinádou dobře potřeme maso. Nechte v chladu marinovat do druhého dne.

2.      Žebra i s marinádou vložte do pomalého hrnce, podlijte asi 2 cm vody a pomalte na LOW tak dlouho, až je maso měkké a kosti z masa jdou lehce odstranit. Doba záleží na velikosti a stáří masa. Počítejte nejméně s 10 – 12 hodinami.

3.      Když je maso měkké, vyndáme kosti a maso nakrájíme na plátky.

4.      Servírujeme s chlebem, hořčicí a křenem nebo s bramborovou kaší a salátem.