Velikonoční nádivkový trojboj

 Suroviny na uzenou nádivku

·       5 rohlíků

·       200 ml uzeného vývar

·       6 vajec

·       500 g vařeného uzeného masa

·       Hrst nasekané petrželové nati

·       Sůl, pepř, muškátový květ

Suroviny na nádivku s kuřecími drůbky

·       5 rohlíků

·       400 g kuřecích jater

·       600 g kuřecích srdcí

·       1 cibule

·       6 vajec

·       100 ml mléka

·       Hrst nasekané petrželové nati

·       Sůl, pepř, muškátový květ

Suroviny na sýrovou nádivku

·       5 rohlíků

·       200 ml mléka

·       6 vajec

·       400 g tvrdého sýra

·       Hrst nasekané petrželové nati

·       Sůl, pepř, muškátový květ

Postup

1.      Začneme tím, že dáme vařit uzené maso.

2.      Nakrájíme cibuli, kuřecí játra a srdce na malé kousky a dusíme, dokud srdce nezměknou.

3.      Všechny rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Všechna vajíčka rozklepneme a rozšleháme vidličkou. Smícháme s rohlíky a nasekanou petrželovou natí a necháme chvilku proležet.

4.      Mezi tím si nakrájíme na kostičky sýr

5.      Rohlíky s vajíčkem rozdělíme na 3 díly. Do jednoho dílu přimícháme mléko a nakrájený sýr. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Dobře promícháme. Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.

6.      Uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky a přidáme spolu s vývarem do druhého dílu rohlíkového základu. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Dobře promícháme a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.

7.      Udušené kuřecí drůbky přidáme do 3 dílu základu, přidáme mléko, sůl, pepř a muškátový květ. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.

8.      Servírujeme nakrájené na kostičky, ozdobené zeleninou.