Kohoutí prsa sous vide se žampionovým ragú

 Suroviny

·       1 ks kohoutí prsa s kůží bez kosti

·       Několik větviček čerstvého rozmarýnu

·       4 velké hnědé žampiony

·       2 šalotky

·       2 plátky pancetty

·       4 stroužky česneku

·       150 ml smetany na vaření

·       0,5 lžičky olivového oleje

·       Sůl

·       Pepř

Postup

1.      Kohoutí prsa osolíme, opepříme, přidáme větvičku rozmarýnu a zavakuujeme do vakuovacího sáčku. Necháme v ledničce marinovat do druhého dne.

2.      Teplotu vodní lázně nastavíme na 65°C a čas na 5 hodin.

3.      Šalotku, česnek a pancettu nakrájíme na drobno, přidáme nasekaný rozmarýn, podlijeme trochou vody. Zakápneme olivovým olejem a vaříme, až cibule změkne.

4.      Žampiony nakrájíme na tenké plátky, přidáme ke směsi. Osolíme, opepříme, promícháme a podlijeme smetanou. Redukujeme tak dlouho, až smetana zhoustne.

5.      Hotová kohoutí prsa vyjmeme ze sáčku a prudce na litinové pánvi nasucho opečeme. Z každé strany cca 1 minutu.

6.      Kohoutí prsa nakrájíme na velmi tenké plátky a servírujeme s žampionovým ragú a těstovinami nebo polentovou kaší.