Suroviny
· 1 ks kohoutí prsa s kůží bez
kosti
· Několik větviček čerstvého rozmarýnu
· 4 velké hnědé žampiony
· 2 šalotky
· 2 plátky pancetty
· 4 stroužky česneku
· 150 ml smetany na vaření
· 0,5 lžičky olivového oleje
· Sůl
· Pepř
Postup
1.
Kohoutí
prsa osolíme, opepříme, přidáme větvičku rozmarýnu a zavakuujeme do vakuovacího
sáčku. Necháme v ledničce marinovat do druhého dne.
2.
Teplotu
vodní lázně nastavíme na 65°C a čas na 5 hodin.
3.
Šalotku,
česnek a pancettu nakrájíme na drobno, přidáme nasekaný rozmarýn, podlijeme
trochou vody. Zakápneme olivovým olejem a vaříme, až cibule změkne.
4.
Žampiony
nakrájíme na tenké plátky, přidáme ke směsi. Osolíme, opepříme, promícháme a
podlijeme smetanou. Redukujeme tak dlouho, až smetana zhoustne.
5.
Hotová
kohoutí prsa vyjmeme ze sáčku a prudce na litinové pánvi nasucho opečeme. Z každé
strany cca 1 minutu.
6.
Kohoutí
prsa nakrájíme na velmi tenké plátky a servírujeme s žampionovým ragú a
těstovinami nebo polentovou kaší.