Suroviny
· 600 g mletého masa mix
· 1 cibule
· Hrst sušených hub
· 150 g polotvrdého sýra (provolone,
gouda, eidam)
· 1 paprika
· Hrst očištěné ačokči
· Strouhanka z 1 kaiserky
· 3 vejce
· Sůl
· Pepř
Postup
1.
Cibuli,
houby, papriku a ačokču nakrájíme nadrobno. Dáme do hrnce, podlijeme trochou
vody a dusíme, až je zelenina a houby měkké. Na konci zredukujeme tekutinu, aby
byla směs co nejvíc suchá. Necháme vychladnout.
2.
Do
mísy dáme vychladlou směs, maso, strouhanku, nastrouhaný sýr, 2 vejce a 1
žloutek, sůl, pepř.
3.
Vše
promícháme. Aby nám sekaná nepraskala a držela dobře pohromadě, musíme
z ní dostat vzduch důkladným uplácáním.
4.
Mokrýma
rukama vytvarujeme šišku, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme na plechu
vyloženým pečícím papírem na 180°C asi 1 hodinu, až sekaná na povrchu zhnědne.