Babiččina sekaná

Suroviny
·         700 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
·         3 rohlíky
·         300 ml mléka 0,5 % tuku
·         120 g zelené, červené nebo žluté papriky
·         2 vejce
·         120 g cibule
·         60 g strouhanky
·         1 jarní cibulka
·         Sůl, pepř
Postup
1.       Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce
2.       Cibuli nakrájíme a orestujeme nasucho na teflonové pánvi
3.       Papriku a jarní cibulku nakrájíme najemno
4.       Všechny suroviny v míse důkladně promícháme
5.       Vzniklou směs vložíme do silikonové formy na pečení a pečeme v předehřáté troubě na 180ºC přibližně hodinu
Tip
Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborem.

Pro zpestření můžeme do sekané přidat houby nebo žampiony, které ale musíme nejprve tepelně zpracovat. Buď povařit nebo nasucho orestovat na pánvi. Pak teprve přidat do směsi na sekanou.