Suroviny
·
Krůtí stehna nebo křídla
·
Sůl. pepř
·
Bylinky podle chuti (libeček, tymián, rozmarýn)
Postup
1.
Krůtí křídla nebo stehna osolíme, opepříme, vložíme
do pekáče, přidáme bylinky, podlijeme vodou asi do výšky 1 cm, a přikryjeme
poklicí
2.
Troubu nastavíme na 50 - 55ºC a při této teplotě
necháme v troubě maso 12 hodin
3.
Maso z pekáčku vyjmeme, vložíme na gril a
grilujeme dozlatova, při grilování dbáme nato, aby se maso tepelně upravilo až
u kosti, doba grilování je podle velikosti masa cca 0,5 hodiny
Tip
Takto upravené maso je měkké, šťavnaté a zbavené
přebytečného tuku, který zůstal na dně pekáče.
Podáváme s grilovanými bramborami a jogurtovým dresinkem
s koprem.