Kapr s cibulí a drůbeží klobásou

Suroviny
·         4 porce kapra
·         1 drůbeží klobása se sýrem
·         1 cibule
·         Koření na ryby
Postup
1.       Omyté a očištěné porce kapra okořeníme a necháme cca 10 min. odležet
2.       Na dno zapékacího pekáčku nalijeme asi 1 cm vody
3.       Porce kapra vložíme do pekáčku kůží dolů
4.       Na maso nasypeme na proužky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou klobásu
5.       Pečeme v troubě odkryté nejlépe kombinací horkého vzduchu a grilu asi 20 min na 180ºC. Během pečení občas maso polijeme výpekem.
6.       Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 220ºC a necháme zezlátnout. Voda musí být téměř vypečená tak, aby zbylo malé množství šťávy.
Tip
Podáváme s bramborem.

Stejný recept můžeme použít i na jiné druhy sladkovodních ryb. Ale vždy jen na naporcovanou rybu nebo filety, aby se chutě dobře propojily a maso se dobře propeklo.