Suroviny
·
4 porce
kapra
·
1 drůbeží
klobása se sýrem
·
1 cibule
·
Koření na
ryby
Postup
1.
Omyté a
očištěné porce kapra okořeníme a necháme cca 10 min. odležet
2.
Na dno
zapékacího pekáčku nalijeme asi 1 cm vody
3.
Porce
kapra vložíme do pekáčku kůží dolů
4.
Na maso
nasypeme na proužky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou klobásu
5.
Pečeme v
troubě odkryté nejlépe kombinací horkého vzduchu a grilu asi 20 min na 180ºC. Během
pečení občas maso polijeme výpekem.
6.
Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 220ºC a necháme
zezlátnout. Voda musí být téměř vypečená tak, aby zbylo malé množství šťávy.
Tip
Podáváme s bramborem.
Stejný recept můžeme použít i na jiné druhy sladkovodních
ryb. Ale vždy jen na naporcovanou rybu nebo filety, aby se chutě dobře
propojily a maso se dobře propeklo.