Suroviny
·
1 lžíce ovesných vloček
·
1 lžička loupané pohanky
·
1 lžička jáhel
·
1 lžička červené čočky
·
1 lžička plátků loupaných mandlí
·
2 vejce
·
100 ml mléka
·
Petrželová nať, jarní cibulka
·
0,5 l vývaru
·
Sůl
Postup
1.
Vývar přivedeme k varu, přidáme ovesné
vločky a po cca 2 minutách varu přidáme pohanku, jáhly a čočku a mléko.
2.
Opět přivedeme k varu, do polévky opatrně
rozklepneme 2 vejce, která vaříme tak, aby žloutek zůstal polotekutý, cca 2 – 3
minuty.
3.
Těsně před koncem varu přidáme bylinky a mandle,
případně dosolíme
Tip
Polévka je velmi rychlá a chuťově zajímavá.