Rizoto s hříbky

Suroviny
·         150 g hříbků
·         50 g tvrdého nízkotučného sýra
·         2 nízkotučné tavené sýry
·         1 sáček rýže
·         1 jarní cibulka
·         1 svazek tymiánu
·         2 listy kadeřávku
·         Kuřecí nebo zeleninový vývar
·         Sůl

Postup
1.       Jemně nakrájenou cibulku spolu s rýží opražíme na sucho v hrnci.
2.       Když rýže mírně změní barvu, podlijeme vývarem
3.       Přidáme nakrájený tymián a kadeřávek a vaříme.
4.       Hříbky nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě.
5.       Vývarem z hub podléváme rýži a často mícháme.
6.       Ke konci necháme v hrnci trochu nevyvařené vody.
7.       Nakonec vmícháme tavený sýr, který už nevaříme.
8.       Přiklopíme poklicí a necháme dojít.
9.       Rýži rozdělíme na talíře. Navrch naskládáme hříbky a kolem ozdobíme hoblinkami tvrdého sýra.
Tip

Kadeřávek můžeme nahradit pórkem.