Suroviny
·
150 g hříbků
·
50 g tvrdého nízkotučného sýra
·
2 nízkotučné tavené sýry
·
1 sáček rýže
·
1 jarní cibulka
·
1 svazek tymiánu
·
2 listy kadeřávku
·
Kuřecí nebo zeleninový vývar
·
Sůl
Postup
1.
Jemně nakrájenou cibulku spolu s rýží opražíme na sucho
v hrnci.
2.
Když rýže mírně změní barvu, podlijeme vývarem
3.
Přidáme nakrájený tymián a kadeřávek a vaříme.
4.
Hříbky nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě.
5.
Vývarem z hub podléváme rýži a často mícháme.
6.
Ke konci necháme v hrnci trochu nevyvařené vody.
7.
Nakonec vmícháme tavený sýr, který už nevaříme.
8.
Přiklopíme poklicí a necháme dojít.
9.
Rýži rozdělíme na talíře. Navrch naskládáme hříbky a kolem ozdobíme
hoblinkami tvrdého sýra.
Tip
Kadeřávek můžeme nahradit pórkem.