Hovězí guláš

Počet porcí
3

Doba přípravy
2 hodiny

Suroviny
·         500 g hovězí kližky
·         1 cibule
·         2 lžíce hladké mouky
·         Vývar
·         Sůl, pepř, kmín, sladká paprika
Postup
1.       Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno. Přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Dusíme na malém množství vývaru. Během vaření mícháme a podléváme vývarem vždy jen tak, aby se maso nepřipalovalo.
2.       Když je maso měkké, sebereme z povrchu všechen přebytečný tuk.
3.       Zahustíme moukou přidáme vývar a ještě cca 5 minut povaříme.
Tip
Guláš připravuje z kližky, která je na tento způsob úpravy nejvhodnější. Někdy trvá delší dobu, než maso změkne.
Jako přílohu můžeme použít knedlík, těstoviny, rýži, brambory nebo pečivo.
Pro dochucení a ozdobení vždy přidáme na talíř kousek nakrájené jarní cibulky.