Počet
porcí
|
3
|
|
Doba
přípravy
|
2
hodiny
|
Suroviny
·
500 g hovězí kližky
·
1 cibule
·
2 lžíce hladké mouky
·
Vývar
·
Sůl, pepř, kmín, sladká paprika
Postup
1.
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli nadrobno.
Přidáme sůl, pepř, kmín a papriku. Dusíme na malém množství vývaru. Během vaření
mícháme a podléváme vývarem vždy jen tak, aby se maso nepřipalovalo.
2.
Když je maso měkké, sebereme z povrchu všechen
přebytečný tuk.
3.
Zahustíme moukou přidáme vývar a ještě cca 5 minut povaříme.
Tip
Guláš připravuje z kližky, která je na tento způsob
úpravy nejvhodnější. Někdy trvá delší dobu, než maso změkne.
Jako přílohu můžeme použít knedlík, těstoviny, rýži,
brambory nebo pečivo.
Pro dochucení a ozdobení vždy přidáme na talíř kousek
nakrájené jarní cibulky.