Kapustové karbanátky s mletým masem, pečené v troubě

Počet porcí
5

Doba přípravy
1 hodina

Počet porcí
6

Doba přípravy
1 hodina

Suroviny
·         500 g mletého masa (1/2 libové vepřové, ½ libové hovězí)
·         1 kg kapusty
·         1 vejce
·         1 rohlík
·         1 cibule
·         Sůl, pepř
·         Mléko na namočení rohlíku
·         Strouhanka na zahuštění (cca 4 lžíce)
·         Kukuřičné lupínky na obalení
Postup
1.       Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a povaříme 5 minut. Povařenou kapustu rozebereme na jednotlivé listy a necháme důkladně v cedníku vykapat.  Tvrdý košťál odstraníme. Okapanou kapustu nakrájíme na velni drobné kousky, případně nahrubo nameleme.
2.       Rohlík nakrájíme na kostičky, pokapeme mlékem, necháme zvlhčit. Vlhký rohlík přidáme ke kapustě.
3.       Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme ke směsi. Přidáme maso, vejce, sůl a pepř. Směs důkladně promícháme. Zahustíme strouhanku podle potřeby a opět promícháme.

4.       Mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které obalíme v drcených kukuřičných lupíncích. Obalené karbanátky vložíme na pečící papír a pečeme v troubě na 200 ºC cca 20 minut podle velikosti karbanátků.