Počet
porcí
|
5
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Počet
porcí
|
6
|
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
·
500 g mletého masa (1/2 libové vepřové, ½ libové
hovězí)
·
1 kg kapusty
·
1 vejce
·
1 rohlík
·
1 cibule
·
Sůl, pepř
·
Mléko na namočení rohlíku
·
Strouhanka na zahuštění (cca 4 lžíce)
·
Kukuřičné lupínky na obalení
Postup
1.
Kapustu rozkrojíme na čtvrtiny a povaříme 5
minut. Povařenou kapustu rozebereme na jednotlivé listy a necháme důkladně v cedníku
vykapat. Tvrdý košťál odstraníme. Okapanou
kapustu nakrájíme na velni drobné kousky, případně nahrubo nameleme.
2.
Rohlík nakrájíme na kostičky, pokapeme mlékem,
necháme zvlhčit. Vlhký rohlík přidáme ke kapustě.
3.
Cibuli nakrájíme na drobno a přidáme ke směsi.
Přidáme maso, vejce, sůl a pepř. Směs důkladně promícháme. Zahustíme strouhanku
podle potřeby a opět promícháme.
4.
Mokrýma rukama tvoříme karbanátky, které obalíme
v drcených kukuřičných lupíncích. Obalené karbanátky vložíme na pečící
papír a pečeme v troubě na 200 ºC
cca 20 minut podle velikosti karbanátků.