Kuřecí kari

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut

Suroviny
·         2 kuřecí prsní řízky
·         1 lžíce kari koření
·         1 větší cibule
·         400 ml nízkotučného mléka
·         1 jarní cibulka
·         Sůl, pepř

Postup
  1. Maso a cibuli nakrájíme na kousky a společně se solí a pepřem restujeme nasucho na pánvi asi 5 minut.
  2. Přidáme kari koření a podlijeme mlékem. Vaříme až se mléko téměř vyvaří a vznikne hustá omáčka.
  3. Ke konci varu přidáme nakrájenou jarní cibulku.

Tip
Podáváme s těstovinami, rýží nebo pečeným bramborem. Pro zpestření můžeme místo jarní cibulky použít žampiony. Které ale potřebují delší tepelnou úpravu než jarní cibulka, a proto je do pánve přidáváme společně s masem.