Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny
·
2 ks kuřecích spodních stehen
·
1 menší mrkev
·
1 petržel
·
½ menšího celeru
·
Celerová nať
·
2 bobkové listy
·
sůl
Postup
1.
Maso s kořenovou zeleninou, solí a bobkovým
listem uvaříme ve vodě.
2.
Sebereme všechen vyvařený tuk. Do polévky
zavaříme nudle, nakonec přidáme nasekanou celerovou nať.
Tip
Polévku vařím den předem, přes noc nechám vychladnout, pak
jde tuk lépe odstranit. Pak teprve zavařím nudle a přidám celerovou nať.
Někdy maso nechám v celku a každý dostane na talíř celý
kousek, někdy maso oberu a do polévky nakrájím na kousky. V tom případě
odstraním i kůži, která je tučná.