Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
·
2 větší jablka
·
2 lžíce cukru
·
2 lžičky hrozinek
·
4 vlašské ořechy
·
Vanilková pudink
·
1 vanilkový cukr
·
200 ml nízkotučného mléka
Postup
1.
Z jablek vykrojíme opatrně jadřinec,
vznikne otvor, který naplníme ořechy, cukrem a navrch hrozinkami.
2.
Jablka vložíme do zapékací misky a podlijeme
vodou asi do výšky 1 cm.
3.
Jablka pečeme v troubě při teplotě 160ºC přibližně 0,5 hodiny.
Cukr, voda a šťáva z jablka vytvoří v pekáčku světlou, hustou hmotu,
kterou nesmíme přepálit.
4.
Než se jablka upečou, uvaříme z pudinkového
prášku a vanilkového cukru řidší pudink.
5.
Jablka vložíme na talíř, pokapeme šťávou z pekáčku.
Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem
jablka nalijeme řídký pudink.
Tip
Tento dezert příjemně chutná po pečených jablkách, vanilce a
karamelu.