Pečené jablko s vanilkovým přelivem

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut

Suroviny
·         2 větší jablka
·         2 lžíce cukru
·         2 lžičky hrozinek
·         4 vlašské ořechy
·         Vanilková pudink
·         1 vanilkový cukr
·         200 ml nízkotučného mléka



Postup                                                                             
1.       Z jablek vykrojíme opatrně jadřinec, vznikne otvor, který naplníme ořechy, cukrem a navrch hrozinkami.
2.       Jablka vložíme do zapékací misky a podlijeme vodou asi do výšky 1 cm.
3.       Jablka pečeme v troubě při teplotě 160ºC přibližně 0,5 hodiny. Cukr, voda a šťáva z jablka vytvoří v pekáčku světlou, hustou hmotu, kterou nesmíme přepálit.
4.       Než se jablka upečou, uvaříme z pudinkového prášku a vanilkového cukru řidší pudink.
5.       Jablka vložíme na talíř, pokapeme šťávou z pekáčku. Šťáva by měla mít konzistenci karamelu a po vychladnutí by měla ztuhnout. Kolem jablka nalijeme řídký pudink.
Tip
Tento dezert příjemně chutná po pečených jablkách, vanilce a karamelu.