Počet
porcí
|
6
|
Doba
přípravy
|
2
hodiny
|
Suroviny
·
0,5 l nízkotučného mléka
·
200 g hladké mouky
·
100 g namletých ovesných vloček
·
30 g cukru
·
30 g kvasnic
·
2 vejce
·
Sůl
·
Citronová kůra z 1 citronu
Postup
1.
Do mísy nasypeme mouku, v mouce uděláme
důlek, do důlku nasypeme cukr a kvasnice. Do důlku nalijeme trochu vlažného
mléka a necháme kvasnice trochu vykynout.
2.
Přidáme všechny ostatní suroviny a zbytek
teplého mléka, dobře promícháme. Mísu položíme k teplu a necháme těsto pod
utěrkou vykynout.
3.
Lívance smažíme na teflonové pánvi, kterou před
každým lívancem lehce potřeme peroutkou namočenou v oleji.
Podáváme s jahodami nebo borůvkami, rozmačkanými s cukrem,
ozdobené rostlinnou šlehačkou nebo nízkotučným tvarohem.