Lívance s ovesnými vločkami

Počet porcí
6

Doba přípravy
2 hodiny

Suroviny
·         0,5 l nízkotučného mléka
·         200 g hladké mouky
·         100 g namletých ovesných vloček
·         30 g cukru
·         30 g kvasnic
·         2 vejce
·         Sůl
·         Citronová kůra z 1 citronu
Postup                                                                             
1.       Do mísy nasypeme mouku, v mouce uděláme důlek, do důlku nasypeme cukr a kvasnice. Do důlku nalijeme trochu vlažného mléka a necháme kvasnice trochu vykynout.
2.       Přidáme všechny ostatní suroviny a zbytek teplého mléka, dobře promícháme. Mísu položíme k teplu a necháme těsto pod utěrkou vykynout.
3.       Lívance smažíme na teflonové pánvi, kterou před každým lívancem lehce potřeme peroutkou namočenou v oleji.
Tip

Podáváme s jahodami nebo borůvkami, rozmačkanými s cukrem, ozdobené rostlinnou šlehačkou nebo nízkotučným tvarohem.