Počet
porcí
|
4
|
|
Doba
přípravy
|
20
minut
|
Suroviny
·
1 patizon
·
1 dcl nízkotučného mléka
·
Hrst petržele kudrnky
·
2 lžíce hladké mouky
·
Sůl
Postup
1.
Patizon oloupeme, vykrájíme semínka, nakrájíme
na kostičky. Uvaříme v cca ¾ l vody
do měkka. Mladý patizon se loupat nemusí. Slupka se uvaří.
2.
Ve studeném mléce rozmícháme mouku, přilijeme do
polévky, osolíme a povaříme.
3.
Polévku rozmixujeme, přidáme kudrnku a necháme
lehce přejít varem.
Tip
Polévka je velmi jemná, chutná po patizonu a kudrnce. Kdo má
raději výraznější chuť, může patizon uvařit ve vývaru nebo polévku dochutit
polévkovým kořením.