Krémová patizonová polévka

Počet porcí
4

Doba přípravy
20 minut

Suroviny
·         1 patizon
·         1 dcl nízkotučného mléka
·         Hrst petržele kudrnky
·         2 lžíce hladké mouky
·         Sůl
Postup
1.       Patizon oloupeme, vykrájíme semínka, nakrájíme na kostičky.  Uvaříme v cca ¾ l vody do měkka. Mladý patizon se loupat nemusí. Slupka se uvaří.
2.       Ve studeném mléce rozmícháme mouku, přilijeme do polévky, osolíme a povaříme.
3.       Polévku rozmixujeme, přidáme kudrnku a necháme lehce přejít varem.
Tip

Polévka je velmi jemná, chutná po patizonu a kudrnce. Kdo má raději výraznější chuť, může patizon uvařit ve vývaru nebo polévku dochutit polévkovým kořením.