Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
2
hodiny
|
Suroviny
·
1 patizon
·
300 g
směsi mletého vepřového a hovězího masa
·
1 rohlík
·
Cca 100 ml
mléka 0,5 % tuku
·
120 g čerstvých
lesních hub
·
1 vejce
·
1 střední
cibule
·
30 g
strouhanky
·
Sůl, pepř
Postup
1.
Houby a cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev
a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu
tepelným zpracováním samy pustí. Společně na sucho restujeme na pánvi až se
vyvaří všechna tekutina.
2.
Než se nám orestují houby, nakrájíme rohlík na
kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme maso a vejce. Když máme hotové houby,
přidáme k masu, a nakonec podle potřeby přidáme strouhanku, jen tolik, aby
směs držela pohromadě. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
3.
Patizon umyjeme, seřízneme vršek tak, aby vznikla
poklička. Z vnitřku vydlabeme všechna semínka. Patizon naplníme připravenou
směsí masa a hub.
4.
Vložíme do pekáčku, na směs položíme seříznutý
vršek patizonu, mírně podlijeme vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 1
hodinu. Během pečení poléváme patizon výpekem.
Tip
Místo lesních hub lze použít žampiony, někdy místo hub
přidám papriku.