Vepřová plec na rajčatech a paprikách

Počet porcí
5

Doba přípravy
1,5 hodiny

Suroviny
·         1 kg libové vepřové plece
·         1 lžička sladké mleté papriky
·         3 lžíce kečupu
·         100 g paprik
·         100 g rajčat
·         100 g cibule
·         Sůl, pepř
·         Vývar
Postup
1.       Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme papriku, kečup a nakrájenou cibuli. Podlijeme malým množstvím vývaru tak, aby se maso nepřipálilo, než pustí šťávu a dusíme až maso změkne.
2.       Když je maso téměř měkké, sebereme všechen přebytečný tuk. K masu přidáme nejprve nakrájené papriky, podusíme asi 5 minut, pak přidáme nakrájená rajčata a opět podusíme cca 5 minut. Zelenina by se neměla rozvařit.
3.       Hotový pokrm by měl mít pouze menší množství nezahuštěné šťávy.
Tip

Podáváme s rýží, chlebem nebo bramborem. Směs se dá použít i na špagety, ale v tom případě je třeba maso i zeleninu krájet na malé kousky a šťávu nakonec trochu zahustit, aby na špagetách držela.