Počet
porcí
|
5
|
|
Doba přípravy
|
1,5
hodiny
|
Suroviny
·
1 kg libové vepřové plece
·
1 lžička sladké mleté papriky
·
3 lžíce kečupu
·
100 g paprik
·
100 g rajčat
·
100 g cibule
·
Sůl, pepř
·
Vývar
Postup
1.
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme,
přidáme papriku, kečup a nakrájenou cibuli. Podlijeme malým množstvím vývaru
tak, aby se maso nepřipálilo, než pustí šťávu a dusíme až maso změkne.
2.
Když je maso téměř měkké, sebereme všechen
přebytečný tuk. K masu přidáme nejprve nakrájené papriky, podusíme asi 5
minut, pak přidáme nakrájená rajčata a opět podusíme cca 5 minut. Zelenina by
se neměla rozvařit.
3.
Hotový pokrm by měl mít pouze menší množství
nezahuštěné šťávy.
Tip