Dušené vepřové ledvinky

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut

Suroviny
·         4 ks vepřových ledvinek
·         1 střední cibule
·         1 lžíce hladké mouky
·         Vývar
·         Sůl, kmín, pepř, sladká paprika
Postup
1.       Ledvinky očistíme, zbavíme je všech tvrdých částí, nakrájíme na proužky a důkladně několikrát propláchneme studenou vodou. Potom je namočíme do čisté vody a necháme přes noc louhovat v ledničce.
2.       Ledvinky znovu důkladně propláchneme ve studené vodě a nakonec jednou v horké vodě.
3.       Cibuli nakrájíme na drobno, přidáme ledvinky a koření kromě soli. Mírně podlijeme vývarem a dusíme cca 20 minut.
4.       V hrnku ve studeném rozmícháme mouku a ledvinky zahustíme. Opět povaříme.
5.       Nakonec osolíme a se solí už nevaříme, aby ledvinky neztvrdly.
Tip
Podáváme s pečivem nebo s rýží.