Suroviny
·
Nálev na zavařování okurek, hub a zeleniny
·
Malé, tvrdé, čerstvé houby (pouze hlavičky)
·
Bobkový list, hořčičné semínko, nové koření,
pepř celý
1.
Uvaříme si nálev podle receptu „Nálev na
zavařování okurek, hub a zeleniny“.
2.
Houby, očistíme, umyjeme a nakrájíme na poloviny
nebo na čtvrtiny, podle velikosti. Nejmenší houby nekrájíme.
3.
Nakrájené houby vložíme do vařící vody a necháme
cca 1 minutu povařit. Přecedíme a propláchneme studenou vodou.
4.
Houby naplníme do sklenic (velikosti jako od
přesnídávek). Do každé sklenice přidáme kousek bobkového listu, 1 nové koření,
1 pepř a špetku hořčičného semínka.
5.
Zalijeme nálevem, sklenice uzavřeme a
sterilujeme 20 – 25 minut při teplotě 80 – 85 ºC.