Hříbkový přeliv k masu

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut

Suroviny
·         4 menší hříbky
·         200 ml nízkotučného mléka
·         1 malá cibule
·         1 bobkový list
·         2 kuličky nového koření
·         4 kuličky celého pepře
·         Sůl
Postup
1.       Cibuli nakrájíme na jemno, hříbky nakrájíme na tenké plátky. Do kastrůlku dáme cibuli, houby a koření podlijeme trochou vody a vaříme cca 15 minut a neodpaří se všechna voda.
2.       Přidáme mléko, a vaříme za stálého míchání tak dlouho, až dostane přeliv požadovanou konzistenci.
Tip

Přeliv můžeme stejným způsobem připravit i ze žampiónů nebo jiných malých, tvrdých hub. Vždy dbáme, aby se houby dostatečně dlouho tepelně upravovaly a důkladně se převařily, protože některé druhy hub mohou být z důvodu nedostatečného tepelného zpracování nebezpečné.