Suroviny
·
4 menší hříbky
·
200 ml nízkotučného mléka
·
1 malá cibule
·
1 bobkový list
·
2 kuličky nového koření
·
4 kuličky celého pepře
·
Sůl
Postup
1.
Cibuli nakrájíme na jemno, hříbky nakrájíme na
tenké plátky. Do kastrůlku dáme cibuli, houby a koření podlijeme trochou vody a
vaříme cca 15 minut a neodpaří se všechna voda.
2.
Přidáme mléko, a vaříme za stálého míchání tak
dlouho, až dostane přeliv požadovanou konzistenci.
Tip
Přeliv můžeme
stejným způsobem připravit i ze žampiónů nebo jiných malých, tvrdých hub. Vždy
dbáme, aby se houby dostatečně dlouho tepelně upravovaly a důkladně se
převařily, protože některé druhy hub mohou být z důvodu nedostatečného
tepelného zpracování nebezpečné.
|