Telecí ossobuco

Počet porcí
2

Doba přípravy
2 hodiny

Suroviny
·         2 plátky telecího masa s kostí (ossobuco)
·         1 menší cibule
·         1 lžíce sušeného medvědího česneku
·         Kůra z 1 citronu
·         0,5 dcl bílého vína
·         Vývar
·         Sůl
Postup
1.       Maso na okrajích nařízneme, aby se při vaření nezkroutilo, opečeme na sucho na pánvi a přendáme do hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, medvědí česnek, nastrouhanou citronovou kůru a sůl.
2.       Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme víno, povaříme a přidáme k masu. Maso dusíme do měkka pod poklicí a podle potřeby mírně podléváme vývarem tak, aby nakonec na porci zbyly asi 2 lžíce šťávy.
Tip

Podáváme se šafránovým rizotem nebo šťouchaným bramborem, přelité šťávou z masa.