Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
2
hodiny
|
Suroviny
·
2 plátky telecího masa s kostí (ossobuco)
·
1 menší cibule
·
1 lžíce sušeného medvědího česneku
·
Kůra z 1 citronu
·
0,5 dcl bílého vína
·
Vývar
·
Sůl
Postup
1.
Maso na okrajích nařízneme, aby se při vaření
nezkroutilo, opečeme na sucho na pánvi a přendáme do hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou
cibuli, medvědí česnek, nastrouhanou citronovou kůru a sůl.
2.
Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme víno,
povaříme a přidáme k masu. Maso dusíme do měkka pod poklicí a podle
potřeby mírně podléváme vývarem tak, aby nakonec na porci zbyly asi 2 lžíce
šťávy.
Tip
Podáváme se šafránovým rizotem nebo šťouchaným bramborem,
přelité šťávou z masa.