Počet
porcí
|
2
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
300 g vařených těstovin
·
300 g čerstvých žampionů
·
100 g pórku
·
1 jarní cibulka
·
1 dcl vývaru
·
2 lžíce 12 % zakysané smetany
·
Hrst nasekané petrželové natě kudrnky a pažitky
·
Sůl
Postup
1.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Nasucho
je osmahneme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Často mícháme, aby se
žampiony nepřichytily k pánvi. Když mají žampiony lehce nazlátlou barvu, přidáme
najemno nakrájenou jarní cibulku a pórek a restujeme ještě cca 5 minut.
2.
Podlijeme vývarem, přidáme zakysanou smetanu a
povaříme.
3.
Do pánve přidáme uvařené těstoviny a nasekané
bylinky, dochutíme solí a prohřejeme.