Vepřová plec na smetaně

Počet porcí
4

Doba přípravy
90     minut

Suroviny
·         600 g libové vepřové plece
·         1 cibule
·         2 dcl nízkotučného mléka
·         2 lžíce hladké mouky
·         Vývar
·         Sůl, bobkový list, nové koření sladká paprika
Postup
1.       Do hrnce vložíme maso v celku, přidáme nakrájenou cibuli, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, lžičku papriky a sůl. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem.
2.       Hotové maso vyjmeme, uchováme na teple. Z omáčky sebereme všechen přebytečný vyvařený tuk.
3.       Ve studeném mléce rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme. Nakonec vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.
Tip

Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.