Počet
porcí
|
4
|
|
Doba
přípravy
|
90
minut
|
Suroviny
·
600 g libové vepřové plece
·
1 cibule
·
2 dcl nízkotučného mléka
·
2 lžíce hladké mouky
·
Vývar
·
Sůl, bobkový list, nové koření sladká paprika
Postup
1.
Do hrnce vložíme maso v celku, přidáme
nakrájenou cibuli, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, lžičku papriky a
sůl. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem.
2.
Hotové maso vyjmeme, uchováme na teple. Z omáčky
sebereme všechen přebytečný vyvařený tuk.
3.
Ve studeném mléce rozmícháme mouku a zahustíme
omáčku. Povaříme. Nakonec vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme.
Tip
Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.