Zadělávaná kuřecí polévka s drůbky

Počet porcí
6

Doba přípravy
1 hodina

Suroviny
·         2 kuřecí stehna
·         300 g drůbků (žaludky a srdíčka)
·         2 mrkve
·         2 petržele
·         1 menší celer
·         2 lžíce hladké mouky
·         Sůl, bobkový list
Postup
1.       Stehna s 1 mrkví, 1 petrželí, ½ celeru, kořením a solí uvaříme v cca 2 l vody.
2.       Polévku přecedíme. Z vývaru odstraníme vyvařený tuk. Maso obereme, odstraníme kůži a nakrájíme na drobné kousky. Drůbky rovněž nakrájíme.
3.       Vývar zahustíme moukou, povaříme, přidáme uvařenou zeleninu a rozmixujeme do hladka.

4.       Do polévky přidáme nakrájenou druhou mrkev, petržel a ½ celeru. Povaříme cca 10 minut a přidáme nakrájené maso a drůbky.