Počet
porcí
|
6
|
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny
·
2 kuřecí stehna
·
300 g drůbků (žaludky a srdíčka)
·
2 mrkve
·
2 petržele
·
1 menší celer
·
2 lžíce hladké mouky
·
Sůl, bobkový list
Postup
1.
Stehna s 1 mrkví, 1 petrželí, ½ celeru, kořením
a solí uvaříme v cca 2 l vody.
2.
Polévku přecedíme. Z vývaru odstraníme vyvařený
tuk. Maso obereme, odstraníme kůži a nakrájíme na drobné kousky. Drůbky rovněž
nakrájíme.
3.
Vývar zahustíme moukou, povaříme, přidáme
uvařenou zeleninu a rozmixujeme do hladka.
4.
Do polévky přidáme nakrájenou druhou mrkev,
petržel a ½ celeru. Povaříme cca 10 minut a přidáme nakrájené maso a drůbky.