Houbová polévka z Valašskou kyškou

Počet porcí
5

Doba přípravy
30 minut

Suroviny
·         300 g lesních hub (čerstvých nebo mražených)
·         1 cibule
·         1 mrkev
·         ½ menšího pórku
·         2 dcl Valašské kyšky
·         Sůl, bobkový list, nové koření
Postup
1.       Do 2 l vody dáme vařit na kostičky nakrájené houby a cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a koření a sůl.
2.       Po cca 30 minutách varu přidáme na kolečka nakrájený pórek a kyšku. Necháme ještě krátce přejít varem.
Tip

Polévku na talíři dozdobíme čerstvým, na jemno nakrájeným pórkem a petrželovou nebo celerovou natí. Polévka pak vypadá na pohled svěže, a navíc chuť syrového pórku ladí s nakyslou chutí Valašské kyšky.