Kuřecí prsa s exotickým ovocem

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut

Suroviny
·         2 kuřecí prsa bez kosti a kůže
·         1 kaki
·         1 mandarinka
·         2 lžičky zavařených brusinek
·         Sůl, pepř
·         40 g parmezánu

Postup
1.       Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
2.       Kaki oloupeme nakrájím na plátky a na sucho opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Opékáme jen chvilku, aby ovoce trochu zhnědlo, ale nerozvařilo se.  Vyndáme z pánve.
3.       Na stejné pánvi opečeme oloupanou a na měsíčky rozebranou mandarinku. Opět restujeme jen tak dlouho, aby mandarinky lehce zhnědly, ale nepustily šťávu.
4.       Na stejné pánvi orestujeme maso.  Maso vyjmeme z pánve, posypeme nastrouhaným parmezánem a udržujeme v teple.
5.       Do pánve vrátíme opečené ovoce, podlijeme cca 3 lžícemi vody, přidáme zavařené brusinky, sůl a pepř. Povaříme za stálého míchání cca 2 minuty.
Tip

Podáváme s rýží nebo se zeleninovým salátem.