Počet
porcí
|
1
|
Doba
přípravy
|
15
minut
|
Suroviny
·
250 g hovězího rib eye steaku
·
Hrubozrnná sůl, pepř
·
Olej na vytření pánve
Postup
1.
Maso opepříme a necháme před použitím asi 2 hodiny v pokojové teplotě. Litinovou pánev potřeme 2 kapkami oleje a na sporáku rozpálíme na nejvyšší teplotu.
2.
Na rozpálenou pánev vložíme maso a prudce pečeme z každé strany přibližně1 minutu. Maso se musí lehce oddělovat od pánve.
3.
Pánev s masem vložíme do rozpálené trouby na program multifunkce (230ºC), kde necháme
zprudka péct 2 minuty.
4.
Teplotu stáhneme na 180ºC a pečeme ještě 2 minuty. Nakonec maso osolíme.
5.
Steak podáváme přímo na litinové pánvi.
Tip
Jako příloha je vhodná bylinková bageta, zeleninový salát
nebo zelené fazolky.