Rib eye steak na litinové pánvi

Počet porcí
1

Doba přípravy
15 minut

Suroviny
·         250 g hovězího rib eye steaku
·         Hrubozrnná sůl, pepř
·         Olej na vytření pánve
Postup
1.       Maso opepříme a necháme před použitím asi 2 hodiny v pokojové teplotě. Litinovou pánev potřeme 2 kapkami oleje a na sporáku rozpálíme na nejvyšší teplotu. 
2.       Na rozpálenou pánev vložíme maso a prudce pečeme z každé strany  přibližně1 minutu. Maso se musí lehce oddělovat od pánve.
3.       Pánev s masem vložíme do rozpálené trouby na program multifunkce (230ºC), kde necháme zprudka péct 2 minuty.
4.       Teplotu stáhneme na 180ºC a pečeme ještě 2 minuty. Nakonec maso osolíme.
5.       Steak podáváme přímo na litinové pánvi.
Tip

Jako příloha je vhodná bylinková bageta, zeleninový salát nebo zelené fazolky.