Bílá houbová omáčka s dušeným hovězím masem

Počet porcí
4

Doba přípravy
2,5 hodiny

Suroviny
·         800 g hovězího masa z krku
·         400 g čerstvých nebo mražených hub
·         0,5 l nízkotučného mléka
·         1 střední cibule
·         2 lžíce hladké mouky
·         Vývar
·         Sůl, pepř, kmín
Postup
1.       Jemně nakrájenou cibuli, vložíme do hrnce, přidáme maso v celku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a dusíme až maso změkne. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem
2.       Měkké maso vyjmeme z hrnce a odložíme stranou do tepla. Pokud je v hrnce viditelný vyvařený tuk, tak ho odstraníme.
3.       Do hrnce k omáčce přidáme na kousky nakrájené houby a dusíme asi cca 0,5 hodiny.
4.       V části studeného mléka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání tímto závarkem zahustíme omáčku. Necháme přejít varem, přilijeme zbylé mléko a opět povaříme.
Tip
Jako příloha se hodí různé druhy knedlíků, široké nudle nebo špecle, případně noky.

Délka vaření záleží na tom, jak rychle nám změkne maso a může být velmi rozdílná.