Počet
porcí
|
4
|
|
Doba
přípravy
|
2,5
hodiny
|
Suroviny
·
800 g hovězího masa z krku
·
400 g čerstvých nebo mražených hub
·
0,5 l nízkotučného mléka
·
1 střední cibule
·
2 lžíce hladké mouky
·
Vývar
·
Sůl, pepř, kmín
Postup
1.
Jemně nakrájenou cibuli, vložíme do hrnce,
přidáme maso v celku, okořeníme a osolíme, mírně podlijeme vývarem a
dusíme až maso změkne. Během dušení podléváme podle potřeby vývarem
2.
Měkké maso vyjmeme z hrnce a odložíme
stranou do tepla. Pokud je v hrnce viditelný vyvařený tuk, tak ho
odstraníme.
3.
Do hrnce k omáčce přidáme na kousky
nakrájené houby a dusíme asi cca 0,5 hodiny.
4.
V části studeného mléka rozmícháme hladkou mouku a za stálého
míchání tímto závarkem zahustíme omáčku. Necháme přejít varem, přilijeme zbylé
mléko a opět povaříme.
Tip
Jako příloha se hodí různé druhy knedlíků, široké nudle nebo
špecle, případně noky.
Délka vaření záleží na tom, jak rychle nám změkne maso a
může být velmi rozdílná.