Počet
porcí
|
8
|
|
Doba
přípravy
|
1
hodina
|
Suroviny
·
1 kg kuřecího Šumavského masa
·
4 vejce
·
4 sterilované okurky
·
Kukuřičné lupínky na obalení
Postup
- Uvaříme
vejce natvrdo, okurky rozkrojíme na poloviny.
- Šumavské kuřecí maso je mleté a ochucené, není třeba ho nijak dochucovat
ani upravovat. Mokrým a rukama (aby se maso nelepilo) rozdělíme maso na 8
porcí. Do masa pak opět mokrýma rukama zabalíme na porci ½ vajíčka a ½ okurky.
- Kukuřičné lupínky vložíme do igelitového sáčku a válečkem rozdrtíme.
Maso obalíme v rozdrcených lupíncích.
4.
Na rošt z trouby rozprostřeme pečící papír, a na něj položíme karbanátky.
5.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC cca 15 - 20 minut, až karbanátky
zezlátnou. Servírujeme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovou
oblohou.