Plněné kuřecí karbanátky

Počet porcí
8

Doba přípravy
1 hodina

Suroviny
·         1 kg kuřecího Šumavského masa
·         4 vejce
·         4 sterilované okurky
·         Kukuřičné lupínky na obalení
Postup
  1. Uvaříme vejce natvrdo, okurky rozkrojíme na poloviny.
  2. Šumavské kuřecí maso je mleté a ochucené, není třeba ho nijak dochucovat ani upravovat. Mokrým a rukama (aby se maso nelepilo) rozdělíme maso na 8 porcí. Do masa pak opět mokrýma rukama zabalíme na porci ½ vajíčka a ½ okurky.
  3. Kukuřičné lupínky vložíme do igelitového sáčku a válečkem rozdrtíme. Maso obalíme v rozdrcených lupíncích.
4.       Na rošt z trouby rozprostřeme pečící papír, a na něj položíme karbanátky.

5.       Pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC cca 15 - 20 minut, až karbanátky zezlátnou. Servírujeme s bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.