Salát Coleslaw

Počet porcí
4

Doba přípravy
20 minut

Suroviny
·         500 g hlávkového zelí
·         100 g mrkve
·         1 cibule
·         2 lžíce 12% zakysané smetany
·         2 lžíce nízkotučného jogurtu
·         0,5 lžičky kmínu
·         Šťáva z ½ citronu
·         1 lžička cukru
·         Sůl, pepř
Postup
1.       Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky.
2.       Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu.
3.       Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou smetanu a opět promícháme.
4.       Ideální je nechat odležet v chladu alespoň 2 hodiny.
Tip

Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.