Počet
porcí
|
4
|
|
Doba
přípravy
|
20
minut
|
Suroviny
·
500 g hlávkového zelí
·
100 g mrkve
·
1 cibule
·
2 lžíce 12% zakysané smetany
·
2 lžíce nízkotučného jogurtu
·
0,5 lžičky kmínu
·
Šťáva z ½ citronu
·
1 lžička cukru
·
Sůl, pepř
Postup
1.
Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém
struhadle nebo nakrájíme na nudličky.
2.
Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně
promícháme, aby zelí pustilo šťávu.
3.
Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou
smetanu a opět promícháme.
4.
Ideální je nechat odležet v chladu alespoň
2 hodiny.
Tip
Podáváme jako přílohu
k pečenému masu nebo k řízkům.