Čína s mandlemi a bambusovými výhonky

Počet porcí
3

Doba přípravy
30 minut


Suroviny
·         500 g stehenních kuřecích řízků bez kosti a kůže
·         50 g mandlí
·         50 g mrkve
·         50 g pórku
·         80 g sterilovaných bambusových výhonků
·         30 g škrobu
·         2 dcl vývaru
·         1 lžička cukru
·         1 lžička sójové omáčky
·         Sůl, pepř, chilli
Postup
  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Přidáme cca polovinu škrobu, dobře promícháme a necháme odležet, než si připravíme další suroviny.
  2. Mandle spaříme horkou vodou a sloupneme slupku. Mrkev očistíme nakrájíme na velmi tenké nudličky. Pórek nakrájíme na kolečky, která potom překrojíme ještě na poloviny. Bambusové výhonky scedíme, použijeme pouze výhonky bez nálevu.
  3. Ve studeném vývaru dobře rozmícháme druhou polovinu škrobu, cukr, sójovou omáčku, pepř, sůl a chilli.
  4. Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem a opečeme na ní maso. Opékáme tak dlouho dokud na povrchu nezískáme nazlátlou barvu.
  5. Přidáme mrkev, pórek, mandle a bambusové výhonky. Dobře promícháme a opékáme společně asi 2 minuty.
  6. Podlijeme připraveným vývarem a necháme lehce přejít varem. Nesmíme vařit dlouho, aby se zelenina nerozvařila.