Počet
porcí
|
3
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
500 g stehenních kuřecích řízků bez kosti a
kůže
·
50 g mandlí
·
50 g mrkve
·
50 g pórku
·
80 g sterilovaných bambusových výhonků
·
30 g škrobu
·
2 dcl vývaru
·
1 lžička cukru
·
1 lžička sójové omáčky
·
Sůl, pepř, chilli
Postup
- Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Přidáme cca polovinu
škrobu, dobře promícháme a necháme odležet, než si připravíme další
suroviny.
- Mandle spaříme
horkou vodou a sloupneme slupku. Mrkev očistíme nakrájíme na velmi tenké nudličky.
Pórek nakrájíme na kolečky, která potom překrojíme ještě na poloviny. Bambusové
výhonky scedíme, použijeme pouze výhonky bez nálevu.
- Ve studeném
vývaru dobře rozmícháme druhou polovinu škrobu, cukr, sójovou omáčku,
pepř, sůl a chilli.
- Rozpálíme
pánev s nepřilnavým povrchem a opečeme na ní maso. Opékáme tak dlouho
dokud na povrchu nezískáme nazlátlou barvu.
- Přidáme
mrkev, pórek, mandle a bambusové výhonky. Dobře promícháme a opékáme
společně asi 2 minuty.
- Podlijeme
připraveným vývarem a necháme lehce přejít varem. Nesmíme vařit dlouho,
aby se zelenina nerozvařila.