Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
·
Koření gyros
·
Sůl
Postup
- Maso mírně rukou naklepeme, osolíme a okořeníme. Koření a sůl do masa
důkladně „vmasírujeme“ aby maso bylo ochucené všude stejnoměrně. Ideální
je nechat alespoň 2 hodiny v chladu odležet.
- Troubu si
rozpálíme na 180 ºC a
nahřejeme tam litinové servírovací pánvičky. Nahřáté pánvičky přesuneme na
sporák a na sporáku na nich prudce opečeme maso. Pečeme z každé strany
2 minuty. Na pečení není třeba použít žádný olej.
- Pánvičky
s masem přesuneme zpět do trouby, kde dopékáme ještě zhruba 8 – 10 minut,
podle velikosti masa.
- Servírujeme
přímo na litinové pánvičce s hráškem a mrkví dušenou v páře, s jogurtovo
koprovým dipem, případně vařeným bramborem.