Kuřecí gyros steak na litinové pánvi

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut


Suroviny
·         2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
·         Koření gyros
·         Sůl

Postup
  1. Maso mírně rukou naklepeme, osolíme a okořeníme. Koření a sůl do masa důkladně „vmasírujeme“ aby maso bylo ochucené všude stejnoměrně. Ideální je nechat alespoň 2 hodiny v chladu odležet.
  2. Troubu si rozpálíme na 180 ºC a nahřejeme tam litinové servírovací pánvičky. Nahřáté pánvičky přesuneme na sporák a na sporáku na nich prudce opečeme maso. Pečeme z každé strany 2 minuty. Na pečení není třeba použít žádný olej.
  3. Pánvičky s masem přesuneme zpět do trouby, kde dopékáme ještě zhruba 8 – 10 minut, podle velikosti masa.
  4. Servírujeme přímo na litinové pánvičce s hráškem a mrkví dušenou v páře, s jogurtovo koprovým dipem, případně vařeným bramborem.