Kuřecí směs se švestkovým vínem

Počet porcí
2

Doba přípravy
30 minut


Suroviny
·         2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
·         200 ml švestkového vína
·         150 g sterilovaných bambusových výhonků
·         1 cibule
·         1 kapie
·         Kousek pórku
·         1 lžíce sójové omáčky
·         0,5 lžíce škrobu
·         Sůl, pepř
Postup
  1. Maso nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na nepřilnavé pánvi.
  2. Když maso zezlátne, přidáme nejprve cibuli nakrájenou na proužky, promícháme a chvilku společně opékáme.
  3. Pak přidáme kapii a pórek nakrájený na kolečka, a nakonec bambusové výhonky. Opět společně opékáme asi 2 minuty.
  4. Zalijeme 2/3 švestkového vína. Ve zbylé 1/3 vína si rozmícháme škrob a přidáme ke směsi. Dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a redukujeme až dosáhneme požadované konzistence. Zelenina se nesmí vařit dlouho, aby neztratila barvu a zůstala křupavá.

Tip
Servírujeme s grilovanou bramborovou kaší nebo s rýží.