Počet
porcí
|
2
|
|
Doba
přípravy
|
30
minut
|
Suroviny
·
2 kuřecí stehenní řízky bez kůže
·
200 ml švestkového vína
·
150 g sterilovaných bambusových výhonků
·
1 cibule
·
1 kapie
·
Kousek pórku
·
1 lžíce sójové omáčky
·
0,5 lžíce škrobu
·
Sůl, pepř
Postup
- Maso nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na nepřilnavé pánvi.
- Když maso
zezlátne, přidáme nejprve cibuli nakrájenou na proužky, promícháme a
chvilku společně opékáme.
- Pak
přidáme kapii a pórek nakrájený na kolečka, a nakonec bambusové výhonky.
Opět společně opékáme asi 2 minuty.
- Zalijeme 2/3
švestkového vína. Ve zbylé 1/3 vína si rozmícháme škrob a přidáme ke
směsi. Dochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a redukujeme až dosáhneme požadované
konzistence. Zelenina se nesmí vařit dlouho, aby neztratila barvu a zůstala
křupavá.
Tip
Servírujeme s grilovanou
bramborovou kaší nebo s rýží.